Tidsskriftet Kulturstudier
Tidsskriftet Kulturstudier

Tidsskriftet

Type 2 diabetes er en del af hverdagen for hundredetusindvis af danskere. Med diagnosen sniger sig en lang række kropslige praksisser ind i patientens hverdag, der forandrer og disciplinerer kroppen 다운로드. Artiklen fokuserer på insulinens rolle i denne forandring og det problematiske ved insulinen som medicin. Hvorfor er insulin så svær at integrere i dagligdagen, at den ofte fremstår mere skræmmende og stigmatiserende end selve sygdommen 다운로드?

For at analysere denne problemstilling bruger forfatteren tricksterfiguren; en drillende, ambivalent og grænsebrydende figur. Insulinen som trickster åbner op for en forståelse af insulinindsprøjtningerne som forstyrrende for kroppen som kategori, og som en, der roder med den måde, vi forstår vores krop og vores liv på 다운로드. Endvidere påpeges det, hvordan sundhedssystemet er med til at understrege det tabuiserende ved insulinen ved at oplære diabetikerne i diskretion og isolering i forbindelse med indsprøjtningen u navi.

Artiklen bruger empiriske eksempler fra kvalitative interviews med type 2 diabetikere udarbejdet i løbet af 2010 på Sjælland.

Type 2 diabetes er en del af hverdagen for hundredetusindvis af danskere 다운로드. Med diagnosen sniger sig en lang række kropslige praksisser ind i patientens hverdag, der forandrer og disciplinerer kroppen. Artiklen fokuserer på insulinens rolle i denne forandring og det problematiske ved insulinen som medicin 다운로드. Hvorfor er insulin så svær at integrere i dagligdagen, at den ofte fremstår mere skræmmende og stigmatiserende end selve sygdommen?
For at analysere denne problemstilling bruger forfatteren tricksterfiguren; en drillende, ambivalent og grænsebrydende figur 후파 광륜의 초마신 다운로드. Insulinen som trickster åbner op for en forståelse af insulinindsprøjtningerne som forstyrrende for kroppen som kategori, og som en, der roder med den måde, vi forstår vores krop og vores liv på slay the spire 한글. Endvidere påpeges det, hvordan sundhedssystemet er med til at understrege det tabuiserende ved insulinen ved at oplære diabetikerne i diskretion og isolering i forbindelse med indsprøjtningen 대리운전 다운로드.
Artiklen bruger empiriske eksempler fra kvalitative interviews med type 2 diabetikere udarbejdet i løbet af 2010 på Sjælland.Type 2 diabetes er en del af hverdagen for hundredetusindvis af danskere 다운로드. Med diagnosen sniger sig en lang række kropslige praksisser ind i patientens hverdag, der forandrer og disciplinerer kroppen. Artiklen fokuserer på insulinens rolle i denne forandring og det problematiske ved insulinen som medicin. Hvorfor er insulin så svær at integrere i dagligdagen, at den ofte fremstår mere skræmmende og stigmatiserende end selve sygdommen?For at analysere denne problemstilling bruger forfatteren tricksterfiguren; en drillende, ambivalent og grænsebrydende figur. Insulinen som trickster åbner op for en forståelse af insulinindsprøjtningerne som forstyrrende for kroppen som kategori, og som en, der roder med den måde, vi forstår vores krop og vores liv på. Endvidere påpeges det, hvordan sundhedssystemet er med til at understrege det tabuiserende ved insulinen ved at oplære diabetikerne i diskretion og isolering i forbindelse med indsprøjtningen.Artiklen bruger empiriske eksempler fra kvalitative interviews med type 2 diabetikere udarbejdet i løbet af 2010 på Sjælland.

Type 2 diabetes er en del af hverdagen for hundredetusindvis af danskere. Med diagnosen sniger sig en lang række kropslige praksisser ind i patientens hverdag, der forandrer og disciplinerer kroppen. Artiklen fokuserer på insulinens rolle i denne forandring og det problematiske ved insulinen som medicin. Hvorfor er insulin så svær at integrere i dagligdagen, at den ofte fremstår mere skræmmende og stigmatiserende end selve sygdommen?

For at analysere denne problemstilling bruger forfatteren tricksterfiguren; en drillende, ambivalent og grænsebrydende figur. Insulinen som trickster åbner op for en forståelse af insulinindsprøjtningerne som forstyrrende for kroppen som kategori, og som en, der roder med den måde, vi forstår vores krop og vores liv på. Endvidere påpeges det, hvordan sundhedssystemet er med til at understrege det tabuiserende ved insulinen ved at oplære diabetikerne i diskretion og isolering i forbindelse med indsprøjtningen.

Artiklen bruger empiriske eksempler fra kvalitative interviews med type 2 diabetikere udarbejdet i løbet af 2010 på Sjælland.

English summary

The article focuses on the role of insulin in the everyday life of the type 2 diabetic. The diagnosis of type 2 diabetes is not merely the establishment of a chronic disease, it also alters the patient’s conception of his own body and his everyday life. For many patients, the diagnosis is their first encounter with the interiors of their bodies. It is attempted to regulate the diabetes by a number of practices; in the article, this is viewed as a bio-medical disciplinization, which deals with the body and life as objects. The biomedicine conquers the diabetic body and becomes part of the diabetic’s everyday life. Thereby, the body is problematized as a natural and delimited category. The limits of the body are broken down by the recurring penetration of the skin, when the blood sugar is measured or the insulin injected. Insulin is analysed as a trickster figure which exerts a boundary work on the body, plays with its categories and inverts the relations between poison and medicine, freedom and constraint, artificiality and naturalness, security and risk. Everyday life is changed and future put into perspective by the trickster, which at the same time makes both everyday life and the future possible by its blood sugar reducing properties.